Functiebeschrijven en -waarderen, hoe werkt dat?

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Leidinggevenden.
  • Ruim 40 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

De onderwijswereld is voortdurend in beweging, met nieuwe ontwikkelingen en beleidswijzigingen die de noodzaak creëren voor nieuwe of aangepaste functies binnen je school. Om hierop te anticiperen en je medewerkers te ondersteunen in hun carrièreontwikkeling, is een helder en transparant functiewaarderingsysteem essentieel.

Als leidinggevende in het voortgezet onderwijs is het belangrijk op de hoogte te zijn van de principes van functiebeschrijving en -waardering (FUWA). In deze cursus leert René van Drunen je wat FUWA is, waarom het belangrijk is en hoe je functiewaarderingsystematiek kunt toepassen in je school. 

Let op: deze cursus is ook interessant voor HR-medewerkers en leden van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. De cursus is ook terug te vinden in het pakket voor onderwijs ondersteunend personeel.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • kun je aangeven wat een goede functiebeschrijving is.
  • kun je globaal aangeven hoe de FUWA-systematiek in elkaar zit.
  • weet je hoe het proces verloopt om tot een goede functiebeschrijving te komen.
  • weet je hoe je een functiegesprek met een medewerker kunt voeren.

Auteur

  • René van Drunen

    René Drunen startte na zijn studie Sociale Geografie een loopbaan in het onderwijs als docent, projectleider en schoolleider. Als schoolleider erkende hij het cruciale belang van personeelsbeheer bij het verbeteren van onderwijsresultaten, en pleitte hij voor systematische en integrale benaderingen. Hij leverde aanzienlijke bijdragen aan nationale implementatieprocessen, in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, zoals de BIO-wet (2005-2006) en Functiemix in het Voortgezet Onderwijs (2009-2010). Met uitgebreide ervaring als adviseur op het gebied van HRM, HRD en organisatieontwikkeling, richt René zich op het bevorderen van loopbaanontwikkelingskansen en het integreren van functiebeschrijvingen in strategisch personeelsbeleid. Zijn expertise omvat organisatieontwikkeling, OOP-ontwikkeling en functiebouwwerk/-waardering. Gecertificeerd in FUWASYS voor zowel het voortgezet als het primair onderwijs, is hij geregistreerd als procesbegeleider/expert. René's bijdragen strekken zich uit tot publicaties zoals "Actief Personeelsbeleid in Scholen: Een Handboek voor Leiders" en "Functiemix in het Voortgezet Onderwijs: Het Verschil Maken." Zijn werk benadrukt het belang van personeelsontwikkeling in onderwijsinstellingen.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Leidinggevenden.
  • Ruim 40 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht