In gesprek met Henk Pieterse over LO, basketbal en pesten

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor docenten.
  • Ruim 145 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

* Speciaal voor docenten LO * 

Oud-basketballer Henk Pieterse reist stad en land af voor zijn missie: pesten de wereld uit. Hij komt in scholen van het noorden tot het zuiden in het land, van basisschool tot mbo, praktijkonderwijs of vwo, maar ook in jeugdgevangenissen, om zijn verhaal te vertellen en jongeren te inspireren.
Waarom doet hij dit? Wat is zijn verhaal? En waarom heeft hij hier zijn missie van gemaakt? De reden is simpel: Henk Pieterse werd zelf als leerling op school gepest. Zijn gymleraar veranderde zijn leven door hem op basketbal te wijzen. Toen hij eenmaal op het veld stond, wilde hij er niet meer af. Hij ging naar de VS om aan een college in Kentucky te basketballen. Hij speelde als professioneel basketballer in Duitsland, Nederland en België en kwam 101 keer uit voor het nationale team.
Deze inspiratiesessie gaat over pesten, wat voor invloed pesten kan hebben op een mensenleven en niet in de laatste plaats over hoe je als gymdocent iemands leven kunt veranderen. Jij maakt het verschil!

Preview

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:

  • weet je wat pesten voor gevolgen kan hebben

Auteur

  • Henk Pieterse

    Basketballer Henk Pieterse speelde vele jaren als prof in Nederland, Duitsland en België. Hij werd 4 jaar geschoold op een Amerikaanse Universiteit en kwam 101 keer uit voor het nationale team.

    Zijn pubertijd was echter minder rooskleurig vanwege pesterijen, vandaar het besluit om na zijn carrière hier iets aan te doen. Hij reist nu kriskras door het land om jongeren maar ook volwassenen te informeren en activeren via zijn inmiddels befaamde workshops vol wijze lessen. Hierbij bereikt hij duizenden deelnemers op scholen, jeugdgevangenissen, instellingen en gemeenten.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor docenten.
  • Ruim 145 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht