We gaan ervoor; samen bouwen aan een collectieve ambitie binnen je school

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor schoolleiders.
  • Ruim 70 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

Een collectieve ambitie is misschien wel hét geheim om verder te komen als schoolorganisatie. Maar wat is een collectieve ambitie en wat is het nut ervan? Hoe bouw je daaraan? Wat is de rol van de leidinggevende in dat bouwproces? Daar gaan Alex de Bruijn en Dick Both in deze cursus op in! Ze nemen je mee langs zes bouwfasen om te komen tot een collectieve ambitie. Theorie en praktijk gaan daarbij hand in hand. Ze doen – naast een theoretische onderbouwing – praktische handreikingen om binnen je school aan het werk te gaan met jullie collectieve ambitie.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus:

  • weet je wat een collectieve ambitie is
  • heb je je verdiept in nut en noodzaak van een collectieve ambitie voor een organisatie
  • heb je kennis van de verschillende bouwfasen om te komen tot een collectieve ambitie
  • weet je wat jouw toegevoegde waarde als schoolleider is in het bouwen aan een collectieve ambitie
  • weet je hoe je als leidinggevende je teamleden optimaal kunt betrekken bij het bouwen aan en werken met een collectieve ambitie

Auteur

  • Dick Both

    Dick Both is samen met Alex de Bruijn werkzaam bij organisatieadviesbureau Both & De Bruijn; leiderschap ontwikkelen. Zij begeleiden organisaties in met name het onderwijs en de zorg bij het bouwen aan een collectieve ambitie en het coachen, begeleiden en trainen van leidinggevenden.

    Dick heeft na zijn PABO-opleiding en lerarenopleiding Godsdienst gewerkt in het primair en voortgezet onderwijs. Hij stond voor de klas en werd leidinggevende. Aan de Universiteit Utrecht deed hij de master ‘Strategisch management in de non-profit sector’. Hij studeerde af op een masterthesis over schoolplanontwikkeling in het primair onderwijs, met veel aandacht voor collectieve ambitie. Dick was managementadviseur en leidinggevende bij Driestar Managementadvies, voordat hij samen met Alex de Bruijn het organisatieadviesbureau 'Both & De Bruijn; leiderschap ontwikkelen' oprichtte. Dick schreef een aantal boeken over leiderschap, soms alleen, soms met collega’s, waaronder We gaan ervoor! Samen bouwen aan een collectieve ambitie. Momenteel doet hij een promotieonderzoek aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn.

  • Alex de Bruijn

    Alex de Bruijn is samen met Dick Both werkzaam bij organisatieadviesbureau Both & De Bruijn; leiderschap ontwikkelen. Zij begeleiden organisaties in met name het onderwijs en de zorg bij het bouwen aan een collectieve ambitie en het coachen, begeleiden en trainen van leidinggevenden.

    Alex de Bruijn was werkzaam als leraar en (adjunct-)directeur in het basisonderwijs. Daarna werd hij senior managementadviseur bij Driestar Managementadvies in Gouda. Op dit moment is hij werkzaam als leiderschap- en organisatieadviseur in het onderwijs en de zorg vanuit organisatieadviesbureau 'Both & De Bruijn, leiderschap ontwikkelen'. Als (team)coach, trainer, docent en ontwikkelaar werkt hij dagelijks met (teams van) professionals, leidinggevenden en bestuurders. Als expert op het gebied van leiderschap en organisatieontwikkeling heeft hij diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder: Onderwijs vraagt leiderschap!Zorg vraagt leiderschap!Nieuw leiderschap - van bezitten naar delen, Stap voor stap naar stevig leiderschap en We gaan ervoor! – samen bouwen aan een collectieve ambitie. Alex wordt regelmatig gevraagd voor lezingen, trainingen, coaching en masterclasses.

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor schoolleiders.
  • Ruim 70 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht